Filosofie van echt!sport

Wij geloven in de kracht van ons eigen lichaam en dit geloof overbrengen aan onze sporter is belangrijk voor ons. Wij zijn zeker geen standaard sportschool en fitnessapparaten zul je bij ons niet aantreffen. Veel van de oefeningen die wij doen doe je met eigen lichaamsgewicht of je maakt gebruik van halters, dumbbels, slamballs of andere attributen. Door deze manier van sporten wordt tijdens veel oefeningen ons hele lichaam gevraagd om mee te helpen. Het is van groot belang dat de begeleiding hierbij goed is. Daarvoor hebben wij gekozen om in kleine groepjes te werken zodat iedereen de benodigde aandacht krijgt.

Een hoog bling bling gehalte hoeft je bij ons niet te verwachten, maar daarvoor ga jij toch niet sporten?
Doelen bereiken dat is waar het om draait bij echt!sport.

De trainer

Ik ben Henk-Jaap Frens, een geboren en getogen Nunspeter. Van kinds af aan was ik al de dikste van de klas tot ik op mijn 26e besloot dat het anders moest. Dit ging zeker niet vanzelf en nog dagelijks ben ik aan het vechten tegen mijn eetverslaving.

In 2015 ben ik dit bedrijf gestart nadat ik ruim 40 kilo ben afgevallen. Destijds startte ik dit bedrijf onder de naam Bootcamp Nunspeet met het idee om mensen te kunnen helpen om hun eigen doelen te bereiken. Ondertussen durf ik mezelf wel sportman te noemen, maar dit is zeker niet een aangeboren iets. Op het vlak van krachttraining, hardlopen en fietsen ben ik continu bezig mezelf te verbeteren en ben ik altijd op zoek naar de volgende uitdaging. Dit jaar richt ik me vooral op het hardlopen van ultra afstanden, wedstijden van 50, 60 of zelfs 100 km. Ik ben altijd bezig mezelf verder te ontwikkelen. Momenteel volg ik een opleiding in Utrecht om mijn kennis te vergroten. In mijn vrije tijd lees ik veel boeken en wetenschappelijke onderzoeken om zoveel mogelijk kennis tot me te nemen. 

Ik ben open, eerlijk en duidelijk richting de sporters. Dit houdt vooral in dat ik altijd zal proberen het uiterste uit mijn sporters te halen. Het komt regelmatig voor dat een sporter zich verbaast over zijn of haar eigen kunnen